Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 00

Aces

Povezava do uradne strani projekta aces

Na šoli poteka veliko dejavnosti, s katerimi vzpodbujamo skrb dijakov za njihovo življenjsko okolje, tisti, ki jim okolje še posebej veliko pomeni, pa se izobražujejo v programu naravovarstveni tehnik.

 aces1 aces2

V tem šolskem letu sodelujemo v novem mednarodnem projektu, imenovanem ACES (Academy of Central European Schools), ki ga bomo kot šola koordinatorica skupaj izpeljali še z dvema partnerskima šolama; Kmetijsko in ekološko šolo iz Žatca na Češkem ter Kmetijsko šolo iz Futoga v Srbiji.

 aces3

Glavni cilj projekta je mednarodna izmenjava mnenj in idej o tej skrb vzbujajoči temi, poznavanje kulturne dediščine drugih dežel ter seveda medsebojno povezovanje in sodelovanje.

 aces4 aces5

Sam projekt je zasnovan tako, da izmenjava izkušenj poteka na eni izmed treh gostujočih šol, ki se je na dvodnevnem obisku udeležijo tako profesorji kot tudi dijaki dveh ostalih partnerskih šol.

Fotogalerija - obisk šole Žatec-Češka

Projekt ACES teče naprej in kot je bilo načrtovano, nas je v mesecu januarju pot vodila v Srbijo, da bi videli, kako srbski dijaki skrbijo za ohranjanje narave in kulturne dediščine, najbolj zanimivo pa je bilo vsekakor spoznavanje druge kulture in njihovih navad.

srbija1 srbija2

srbija3 srbija4

srbija5

Fotogalerija - obisk šole Futog v Srbiji

 

OBISK PREDSTAVNIKOV SRBSKE IN ČEŠKE ŠOLE NA ŠOLSKEM CENTRU ŠENTJURSkupina tujih dijakov in učitelji, ter dijaki naravovarstvene, živilske in kmetijske smeri Šolskega centra Šentjur je v spremstvu učiteljev, ravnatelja in direktorja izvedla zanimiv program spoznavanja Slovenije.Prvi dan, v sredo 3. marca, se je program začel ob 11 uri. Ob prihodu gostov je bil najprej sprejem in pozdrav direktorja, ter predstavitev z ogledom šole. V računalniški učilnici smo si ogledali slike vseh treh šol, ki sodelujejo v projektu.

Po kosilu smo se odpravili v Olimje, ter si tam ogledali samostan Olimja, cerkev in staro lekarno.
aces11 aces12
Tu se je razvila tudi debata na ekološko temo - kako ohraniti Zemljo čisto in zeleno. Obiskali smo tudi Jelenov greben in si tako pogledali zanimivosti naravnega okolja. Zvečer ob 18. uri smo se vrnili, saj smo imeli na šoli večerjo, ter po večerji druženje s plesom. Igral je šolski ansambel. Večerje sta se udeležila tudi župan mag. Štefan Tisel in podžupan g. Cveto Erjavec, pogovarjali in debatirali smo o različnem načinu življenja ter o navadah v naših državah.
aces13
Nato pa so gostujoči dijaki odšli k družinam naših dijakov. V četrtek 4. marca smo s partnerji obiskali kmetijo Mastnak, nato pa odšli proti Ljubljani. Ogledali smo si glavno mestno jedro Ljubljane in se z vzpenjačo vzpeli na grad.
aces14
Tako smo gostom pokazali nekaj utrinkov naše kulturne dediščine.
Po končanem ogledu in kosilu smo se vrnili v Celje, kjer so imeli gostje prosto, da so si lahko kupili spominke. Drugi dan smo zaključili z zaključno večerjo na šoli.
Naslednje jutro se je začelo poslavljanje. Po zajtrku so se dijaki poslovili od gostujočih družin, učitelji pa smo se poslovili od kolegov iz tujine.
Ta izkušnja je za vsakega nekaj novega. Projektno sodelovanje se je dotaknilo vsakega, naučili smo se uživati v timskem delu, izboljšali smo komunikacijo in obogatili profesionalno kulturo, povečala pa se je tudi motivacija za učenje tujih jezikov.
Fotogalerija - obisk gostov iz Futoga in Žateca pri nas


 

 

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes637
mod_vvisit_counterVčeraj2837
mod_vvisit_counterTa teden8712
mod_vvisit_counterPrejšnji teden18829
mod_vvisit_counterTa mesec14759
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec86579
mod_vvisit_counterVsi obiski14526777
We have: 26 guests, 4 bots online
Tvoj IP: 3.235.228.219
Today: Jul 05, 2022

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information