Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 00

Vabimo vas na brezplačno 50-urno usposabljanje z naslovom

TRADICIONALNA PROIZVODNJA SUŠENIH MESNIN  

ZKGT štipendije

Člani Združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske

Kulinarični dogodek v Šmarju pri Jelšah

ŠOLSKI CENTER ŠENTJUR TRADICIONALNO ORGANIZIRA KULINARIČNI DOGODEK V ŠMARJU PRI JELŠAH

Pouk pri predmetu podjetništvo

ODPADNA SEMENA + KORUZNI ŠKROB = LONČEK

PREDSTAVITEV ŠTIPENDIJ NA SEJMU AGRITECH

POMANJKANJE KMETIJSKIH MEHANIKOV NA TRGU DELA

  • Vabimo vas na brezplačno 50-urno usposabljanje z naslovom

    Ponedeljek, 21 Januar 2019 11:19
  • ZKGT štipendije

    Nedelja, 20 Januar 2019 12:49
  • PISNI IZPITI POKLICNE MATURE

    Četrtek, 17 Januar 2019 09:58
  • Kulinarični dogodek v Šmarju pri Jelšah

    Četrtek, 10 Januar 2019 21:07
  • Pouk pri predmetu podjetništvo

    Četrtek, 20 December 2018 19:10
  • PREDSTAVITEV ŠTIPENDIJ NA SEJMU AGRITECH

    Torek, 18 December 2018 09:24

DAN ZDRAVE ŠOLE

Dan zdrave šole smo letos namenili Svetovnemu dnevu hrane.

 

16. oktober je dan, ko po vsem svetu obeležujemo Svetovni dan hrane, letos pod sloganom: »Naša dela so naša prihodnost«. Na Šolskem centru Šentjur smo se odločili, da ta dan naredimo nekoliko drugačen. Na šoli so potekale meritve krvnega tlaka in sladkorja v krvi, ki so bile izvedene v sodelovanju s predstavniki Rdečega križa Šentjur.

IMG 4521


IMG 4557

 

Dijaki so imeli zdravo šolsko malico. Med glavnim odmorom pa so dijaki 4.žpt in 2. PTI pripravljali smutije različnih okusov; mango-avoakdo, rdeča pesa, jagoda ter špinača.

IMG 4555

Kljub živim barvam in morda ne tako domačimi okusi, so smutiji poželi velik uspeh med dijaki.

 IMG 1588

V sklopu Svetovnega dneva hrane se je pripravila tudi razstava jabolk in hrušk v sodelovanju s Sadjarskim društvom Mislinja. Dijaki 2tk ter 3tk  so zbrali in razstavili 120 različnih starih sort jabolk in hrušk. Tako so dijaki lahko pridobili znanja tudi o starih sortah sadja in ne samo o tistih z modernih plantaž.

IMG 1582

 

IMG 4588

O našem ravnanju s hrano bi morali razmišljati vsak dan, ne samo na Svetovni dan hrane. Na svetu je vse več ljudi, ki živi v pomanjkanju, medtem ko se na drugi strani zavržejo ogromne količine hrane. Vse več ljudi je prekomerno hranjenih, ti pa so še bolj izpostavljeni diabetesom, srčno žilnim obolenjim in nasploh ostalim zdravstvenim težavam.

Zato živimo zdravo, jejmo raznoliko hrano in z njo ne razmetavajmo, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo mi tisti, ki jo bomo potrebovali.

Potek celotnega dne, so vsaka na svojem področju, koordinirale profesorice Mojca Oset, Dragica Keše, Magda Guček in Staška Buser

Zapisala Barbara Užmah 4.T

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Do konca pouka je

Anketa

Kje ste dobili informacije o naši šoli in programih?
 

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes7247
mod_vvisit_counterVčeraj10481
mod_vvisit_counterTa teden17728
mod_vvisit_counterPrejšnji teden67411
mod_vvisit_counterTa mesec210934
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec331071
mod_vvisit_counterVsi obiski9540364

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information