Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 00

ŠOLSKI CENTER ŠENTJUR JE ORGANIZIRAL KULINARIČNI DOGODEK

Tradicija in letni časi, v Šmarski vinski kleti, 28.1.2019 ob 19.00 uri

Usposabljanje mentorjev delodajalcev 2016-2021

Šolski center Šentjur se je mesecu juliju 2016 v sodelovanju s 

Zaključek natečaja

Vabimo Vas na javno razglasitev rezultatov, ki bo v četrtek, 14. februarja 2019

Kulturni praznik 2019

V počastitev slovenskega kulturnega praznika

KMETIJA PODPEČAN – 6.2.2019

V sredo 6.2.2019 smo dijaki 4. letnikov programov:

Predstavili smo se na sejmu Agritech

S študenti SC Šentjur smo se predstavili na sejmu Agritech - največji sejem kmetijske in g...

  • ŠOLSKI CENTER ŠENTJUR JE ORGANIZIRAL KULINARIČNI DOGODEK

    Ponedeljek, 04 Februar 2019 00:00
  • Usposabljanje mentorjev delodajalcev 2016-2021

    Ponedeljek, 04 Februar 2019 00:00
  • Zaključek natečaja

    Ponedeljek, 04 Februar 2019 00:00
  • Kulturni praznik 2019

    Ponedeljek, 04 Februar 2019 00:00
  • KMETIJA PODPEČAN – 6.2.2019

    Sobota, 02 Februar 2019 00:00
  • Predstavili smo se na sejmu Agritech

    Petek, 01 Februar 2019 00:00

Vabimo vas na brezplačno 50-urno usposabljanje z naslovom

TRADICIONALNA PROIZVODNJA SUŠENIH MESNIN

 

munera3

CILJI USPOSABLJANJA:

V okviru usposabljanja bodo udeleženci spoznali:

  • pomen sledljivosti surovin in tveganja, ki se lahko pojavijo zaradi nedoslednega izvajanja sledljivosti;
  • kakšna je ustrezna surovina za določen izdelek, sistem kategorizacije osnovnih surovin, primernost uporabe določene kategorije ter praktično pripravili ustrezno surovino;
  • namen in delovanje strojne opreme (volk, mešalka, stiskalnica za oblikovanje izdelkov, klasična prekajevalnica z odprtim kuriščem, klasična lesena sušilnica/zorilnica z naravnim zračenjem) in se usposobili za upravljanje z določeno strojno opremo;
  • pomen in pomembnost določenega tehnološkega postopka (priprava surovin, odmerjanje in dodajanje začimb/dodatkov, pogoji in trajanje razsoljevanja, mešanje surovin, polnjenje v ovitke, prekajevanje, sušenje/zorenje, razsoljevanje, embaliranje, skladiščenje) in praktično izvajali določene tehnološke postopke na ustrezen način;
  • pomen in protokol senzoričnega ocenjevanja sušenih mesnin ter prepoznali ustrezno kakovost, napake končnega izdelka in ugotovili razloge za določene napake;

 PREDVIDENE VSEBINE IN TERMINI USPOSABLJANJA:

 28.1.2019 - od 16.00 do 18.30 ure, Šolski center Šentjur

            Sistem zagotavljanja varnih živil – HACCP usposabljanje

  • 29.1.2019 - od 15.00 do 20.30 ure, na Kmetiji Križnik

            Razsek in priprava surovin

  • 1.2.2019 - od 15.00 ure do 20.30 ure, na Kmetiji Križnik

            Razsoljevanje surovin, izdelovanje sušenih mesnin, klasično prekajevanje

  • 2.2.2019 - od 8.00 do 13.30 ure, na Kmetiji Križnik

Izdelovanje sušenih mesnin

  • 6.2.2019 - od 15.00 do 20.30 ure, na Kmetiji Križnik

Izdelovanje sušenih mesnin

  • 7.2.2019 - od 15.00 do 20.30 ure, na Kmetiji Križnik

Senzorično ocenjevanje sušenih mesnin

  • 9.2.2019 strokovna ekskurzija (12 ur)

 POGOJ ZA UDELEŽBO:

Udeleženci morajo ob prijavi imeti status zaposlene osebe.

 KRAJ USPOSABLJANJA:

Teoretično usposabljanje bo potekalo na Šolskem centru Šentjur in na Kmetiji Križnik, Vincenc Križnik, Trobni dol 42, 3271 Šentrupert. Praktično usposabljanje se bo izvajalo  samo na Kmetiji Križnik.

 Prvo srečanje bo v ponedeljek, 28. januarja 2019 ob 16. uri v prostorih Šolskega centra Šentjur.

 PRIJAVE:

Število prijav v skupini je omejeno, min. 15 udeležencev oz. max. 20 udeležencev, zato je potrebna predhodna prijava na usposabljanje.

Prijava in dodatne informacije o usposabljanju dobite na telefonski številki 03 746 29 04 ali na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 S spoštovanjem,

 Koordinatorka projektov:                        Direktor Šolskega centra Šentjur:

Metoda Križanec                                       mag. Branko Šket

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Do konca pouka je

Anketa

Kje ste dobili informacije o naši šoli in programih?
 

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes8362
mod_vvisit_counterVčeraj11272
mod_vvisit_counterTa teden19634
mod_vvisit_counterPrejšnji teden79734
mod_vvisit_counterTa mesec195330
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec317942
mod_vvisit_counterVsi obiski9842702

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information