Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 00

Vabilo za roditeljske sestanke v dijaškem domu

Vabila na roditeljske sestanke v dijaškem domu

Popravni in dopolnilni izpiti 2.rok

POPRAVNI in DOPOLNILNI IZPITI – 2. rok

Jesenski rok poklicne mature

Razporedi za jesenski rok poklicne mature

Javni razpis za prevoz gibalno ovirane dijakinje

Šolski center Šentjur objavlja javni razpis za prevoz

Izmenjava dijakov Šolskega centra Šentjur v okviru mednarodnega projekta Erasmus+

V okviru mednarodnega projekta Erasmus+ Biotehniški poklici prihodnosti

Javno naročilo za obnovo strehe in stavbnega pohištva na strojni delavnici Šolskega centra Šentjur

Šolski center Šentjur, Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur, objavlja povabilo

  • Vabilo za roditeljske sestanke v dijaškem domu

    Petek, 05 Julij 2019 09:51
  • Popravni in dopolnilni izpiti 2.rok

    Petek, 05 Julij 2019 09:48
  • Jesenski rok poklicne mature

    Sreda, 03 Julij 2019 14:11
  • Javni razpis za prevoz gibalno ovirane dijakinje

    Torek, 02 Julij 2019 07:29
  • Izmenjava dijakov Šolskega centra Šentjur v okviru mednarodnega projekta Erasmus+

    Ponedeljek, 01 Julij 2019 18:02
  • Javno naročilo za obnovo strehe in stavbnega pohištva na strojni delavnici Šolskega centra Šentjur

    Petek, 28 Junij 2019 14:14

VINO JE RAZKOŠJE OKUSOV

V vinu je odkritih več kot 1000 različnih spojin,

mnoge med njimi so neposredno povezane z vonjem in okusom vina. Poznavlci in ljubitelji vina so pri okušanju vina pozorni na bravo, vonj okus. Strokovno to imenujemo senzorika vina.

Sposobnost senzoričnega ocenjevanja je veščina, ki jo lahko osvoji vsakdo pod pogojem da so čutila za vonj in okus zdrava. Pomembno je, da delamo veliko vaj s katerimi urimo čutila in se tako izpopolnimo v sposobnostih senzorične zaznave. Študentje v programu živilstvo in prehrana v sklopu vaj izvajajo različne tehnike urjenja čutil: delo s testnimi raztopinami, prepoznavanje vonjev s pomočjo kovčka arom (kovček vsebuje kolekcijo 54 različnih vonjev, ki jih najdemo v vinu), opisovanje različnih vin…

V eni izmed vaj smo k sodelovanju povabili Tadejo Vodovnik Plevnik iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor, ki nam je s svojimi bogatimi izkušnjami na področju senzorike predstavila pravila poskušanja vina. Pri poskušanju vin iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije smo se prepričali, da je vino resnično nekaj izjemnega, ki nas z razkošjem vonjev in okusov razveseljuje obenem pa nam omogoča zanimivo in tudi zahtevno opravilo, ki ga imenujemo senzorika vina.

IMG 1338

Jurij Gunzek

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Do konca pouka je

Anketa

Kje ste dobili informacije o naši šoli in programih?
 

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes452
mod_vvisit_counterVčeraj4230
mod_vvisit_counterTa teden18899
mod_vvisit_counterPrejšnji teden30115
mod_vvisit_counterTa mesec80590
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec137409
mod_vvisit_counterVsi obiski10650086

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information