Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 00

Športni dan

V sredo, 29.5. 2019 bo športni dan:

HACCP predavanje

Poročilo o izvedenem predavanju: Zagotavljanje varne hrane – HACCP sistem  

Popravni izpiti

POPRAVNI in DOPOLNILNI IZPITI – 1. rok za zaključne letnike

Zbiranje oblačil,igrač,obutve...

Ponovno zbiramo oblačila, igrače, obutev in vse za dom

Erasmus+ na ŠC Šentjur 2019

Dijaki programa Kmetijsko podjetniški tehnik in Mehanik kmetijskih in delovnih strojev

  • RAZPORED ZAKLJUČNIH IZPITOV

    Petek, 24 Maj 2019 07:35
  • Športni dan

    Četrtek, 23 Maj 2019 10:24
  • HACCP predavanje

    Četrtek, 23 Maj 2019 10:20
  • Popravni izpiti

    Četrtek, 23 Maj 2019 10:17
  • Zbiranje oblačil,igrač,obutve...

    Sreda, 22 Maj 2019 08:00
  • Erasmus+ na ŠC Šentjur 2019

    Sreda, 15 Maj 2019 08:20

VINO JE RAZKOŠJE OKUSOV

V vinu je odkritih več kot 1000 različnih spojin,

mnoge med njimi so neposredno povezane z vonjem in okusom vina. Poznavlci in ljubitelji vina so pri okušanju vina pozorni na bravo, vonj okus. Strokovno to imenujemo senzorika vina.

Sposobnost senzoričnega ocenjevanja je veščina, ki jo lahko osvoji vsakdo pod pogojem da so čutila za vonj in okus zdrava. Pomembno je, da delamo veliko vaj s katerimi urimo čutila in se tako izpopolnimo v sposobnostih senzorične zaznave. Študentje v programu živilstvo in prehrana v sklopu vaj izvajajo različne tehnike urjenja čutil: delo s testnimi raztopinami, prepoznavanje vonjev s pomočjo kovčka arom (kovček vsebuje kolekcijo 54 različnih vonjev, ki jih najdemo v vinu), opisovanje različnih vin…

V eni izmed vaj smo k sodelovanju povabili Tadejo Vodovnik Plevnik iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor, ki nam je s svojimi bogatimi izkušnjami na področju senzorike predstavila pravila poskušanja vina. Pri poskušanju vin iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije smo se prepričali, da je vino resnično nekaj izjemnega, ki nas z razkošjem vonjev in okusov razveseljuje obenem pa nam omogoča zanimivo in tudi zahtevno opravilo, ki ga imenujemo senzorika vina.

IMG 1338

Jurij Gunzek

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Do konca pouka je

Anketa

Kje ste dobili informacije o naši šoli in programih?
 

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes464
mod_vvisit_counterVčeraj5125
mod_vvisit_counterTa teden5589
mod_vvisit_counterPrejšnji teden35723
mod_vvisit_counterTa mesec131741
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec147229
mod_vvisit_counterVsi obiski10408045

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information