Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 00

Tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

21. TEKMOVANJE V ZNANJU O SLADKORNI BOLEZNI  

VABILO ZA 1. SKUPNI RODITELJSKI SESTANEK za PRVE LETNIKE

Vabim Vas na 1. skupni roditeljski sestanek za prve letnike, ki bo v

Podelitev spričevala za ZI

Podelitev spričeval in seznanitev z rezultati

PRVI DAN POUKA V ŠOLSKEM LETU 2019/2020

Pouk v šolskem letu 2019/20 se prične za vse dijake

RAZPORED ZAKLJUČNIH IZPITOV JESENSKI ROK

(26.8. 2019 - 29.8. 2019)

 • Tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

  Sreda, 11 September 2019 11:06
 • VABILO ZA 1. SKUPNI RODITELJSKI SESTANEK za PRVE LETNIKE

  Ponedeljek, 09 September 2019 11:02
 • Obvestilo podelitev spričeval poklicna matura

  Petek, 06 September 2019 07:47
 • Podelitev spričevala za ZI

  Ponedeljek, 02 September 2019 09:21
 • PRVI DAN POUKA V ŠOLSKEM LETU 2019/2020

  Sreda, 28 Avgust 2019 06:48
 • RAZPORED ZAKLJUČNIH IZPITOV JESENSKI ROK

  Sreda, 21 Avgust 2019 06:51

Izmenjava dijakov Šolskega centra Šentjur v okviru mednarodnega projekta Erasmus+

V okviru mednarodnega projekta Erasmus+ Biotehniški poklici prihodnosti


– Moderna znanja na področju kmetijstva smo se dijaki Šolskega centra Šentjur, Srednje poklicne in strokovne šole od 25. 3. 2019 do 4. 4. 2019 udeležili mobilnosti v Avstriji v Gradcu. Izmenjave se je udeležilo 20 dijakov in dijakinj programa Kmetijsko-podjetniški tehnik in Mehanik kmetijskih in delovnih strojev. Naša  gostiteljica je bila Kmetijsko-gozdarska šola Grottenhof. V času mobilnosti smo pridobili dragocene praktične izkušnje in sodobno strokovno-teoretično znanje, izboljšali smo komunikacijo v angleščini in nemščini, zlasti na področju jezika stroke, ter spoznavali avstrijsko kulturo in navade.

Dunaj

Udeležili smo se mnogih strokovnih ekskurzij: ogledali smo si mlin s proizvodnjo bučnega olja, semenarno, vodno elektrarno, manjšo zasebno pivovarno, čokoladnico Zotter z degustacijo čokolade, inštitut za raziskavo prsti Haidegg s sadovnjakom, vinogradniško šolo Silberberg, kjer smo prisostvovali seminarju iz senzorike in poskusili različne vrste vina, ogledali smo si podjetje KWB, ki izdeluje kotle za ogrevanje z lesno biomaso, in živinorejsko šolo Hatzendorf. Ogledali smo si tudi mesto Gradec in avstrijsko prestolnico Dunaj s kulturnimi znamenitostmi.

Predvsem smo se seznanili z delom na šolskem posestvu šole Grottenhof, kjer smo pridobivali praktično znanje v mlekarni, mesnici, šolski trgovini z ekološkimi pridelki in izdelki, seznanili smo se z vzrejo konjev, goveda in prašičev in z normativi pri gradnji hlevov ter se urili v uporabi orodja za delo v gozdu in pogozdovanju.

ogled Gradca

Ob koncu mobilnosti nam je direktor šole gostiteljice g. Erich Kerngast podelil certifikate o usvojenem znanju in spretnostih.

Udeleženci mobilnosti smo na kultivirani zemlji, v podjetjih, v svetovljanski Avstriji, med prebivalci mesta Gradec, med delovnimi in poštenimi ljudmi začutili nove vsebine in priložnosti, ki omogočajo sokorak z modernim svetom. Za nas dijake je bila to odlična izkušnja, saj smo pridobili vpogled v tuje delovno in izobraževalno okolje in večjo samozavest na strokovnem in osebnostnem področju, vse to pa nam bo izjemno koristilo pri iskanju zaposlitve v evropskem prostoru in pri nadaljnjem izobraževanju.

gozdarstvo

 

Boštjan Brinjovc in Gašper Grubelnik, 3. M

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Do konca pouka je

Anketa

Kje ste dobili informacije o naši šoli in programih?
 

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes3208
mod_vvisit_counterVčeraj4163
mod_vvisit_counterTa teden7371
mod_vvisit_counterPrejšnji teden29003
mod_vvisit_counterTa mesec67226
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec161431
mod_vvisit_counterVsi obiski10930220

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information