Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 00

Tečaj VDTP

Tečaj varno delo s traktorjem in traktorskimi priključki (VDTP)

POKLICNA MATURA 2021

OBVESTILO ZA DIJAKE ZAKLJUČNIH LETNIKOV 4. T IN 2. PTI

Predstavitev ŠC Šentjur v oddaji Ljudje in zemlja

V nedeljo 28.2.2021, je bil v oddaji Ljudje in Zemlja,  ...

TEKMOVANJE EKOKVIZ ZA SREDNJE ŠOLE 2020/2021

Na Šolskem centru Šentjur smo že veliko let vključeni v

Nujno obvestilo - Vračanje v šolo

Spoštovani dijaki in dijakinje, starši!

 • Tečaj VDTP

  Sreda, 03 Marec 2021 07:48
 • POKLICNA MATURA 2021

  Ponedeljek, 01 Marec 2021 19:09
 • Razglasitev rezultatov POKLICNA MATURA 2020

  Ponedeljek, 01 Marec 2021 19:07
 • Predstavitev ŠC Šentjur v oddaji Ljudje in zemlja

  Nedelja, 28 Februar 2021 19:39
 • TEKMOVANJE EKOKVIZ ZA SREDNJE ŠOLE 2020/2021

  Nedelja, 28 Februar 2021 14:09
 • Nujno obvestilo - Vračanje v šolo

  Petek, 19 Februar 2021 15:25

Oglasi

Nujno obvestilo - Vračanje v šolo

Spoštovani dijaki in dijakinje, starši!

POUK V TEDNU OD 22. 2. DO 26. 2. 2021

Vlada RS je na seji dne 11. 2. 2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih. S tem odlokom se sproščajo nekatere omejitve na področju srednjega in višjega šolstva ter področja izobraževanja odraslih.

Po zadnjem odloku so vse določbe trenutno veljavnega odloka (Uradni list RS, Št. 20/21 z dne 11. 2. 2021) podaljšane in veljajo do vključno 26. 2. 2021.

V SREDNJIH ŠOLAH je tako dovoljena izvedba:

 • pouka v izobraževalnih programih nižjega poklicnega izobraževanja (oba letnika Pomočnik v biotehniki in oskrbi – 1.P in 2.P),
 • pouka v zaključnih letnikih drugih izobraževalnih programov (2. PTI, 4.T, 3.M,3.SP),
 • praktičnega pouka (o razporedih, kdaj se bo praktični pouk izvajal vas bomo obvestili),
 • nujnih postopkov, povezanih z nadaljevanjem in zaključevanjem izobraževanja v izobraževalnih programih umetniške gimnazije glasbene smeri in plesne smeri za izvedbo individualnega pouka,
 • dodatne strokovne pomoči,
 • nujnih postopkov, povezanih z nadaljevanjem in zaključevanjem izobraževanja,   izrednega izobraževanja,   nujne pomoči šolske svetovalne službe.
 • Za vse ostale skupine, ki niso navedene zgoraj bo pouk v naslednjem tednu še vedno potekal na daljavo.
 • ODPIRANJE DIJAŠKIH DOMOV

V dijaških domovih lahko bivajo dijaki in študentje višjih strokovnih šol, ki so opredeljeni v zgornjih odstavkih. Tako se s prihajajočim tednom odpira tudi naš dijaški dom. V kolikor se boste vrnili v dijaški dom s prihajajočim tednom, boste pozvani s strani vodje dijaškega doma o vrnitvi v dijaški dom.

ŠOLSKA PREHRANA

Ko pouk za del dijakov poteka v šoli, za ostale pa je še vedno organizirano izobraževanje na daljavo, šola za dijake v šoli ponovno zagotavlja malico po Zakonu o šolski prehrani, kar pomeni, da jim pripada tudi pravica do subvencije po tem zakonu. Dijakom, ki se še naprej izobražujejo na daljavo in so upravičeni do brezplačnega toplega obroka po ZIOPDVE, pa se le-tega še naprej zagotavlja na lokaciji, kjer so ga prejemali do sedaj.

Dijaki imajo tiste dni, ko bodo v šoli zagotovljeno tudi šolsko prehrano, v kolikor so bili naročeni nanjo. Zato se morajo v primeru, da kateri dan ne bodo imeli malice, od malice predhodno odjaviti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Pri šolski prehrani velja protokol, kot je veljal v septembru.

Termini malice:

1.TERMIN   9.45-10.00: 1.P, 2.P in 3.SP

2. TERMIN 10.45-11.00: 2.PTI, 4.T in 3.M

PRAKSA po dogovoru učitelja prakse s kuhinjo

VSTOPANJE V ŠOLO IN REŽIM PO ŠOLI

Dijaki v šolo vstopajo na točno za njih določen vhodu. Razpored vam posredujemo v priponki, prav tako matične učilnice razredov. Dijaki maske nosijo v vseh zaprtih prostorih, razkužujejo roke in površine ter upoštevajo medsebojno razdaljo. V kolikor na zunanjih površinah ne moremo zagotoviti medsebojne razdalje 2 metrov, je maska prav tako obvezna. Po pričetku prve šolske ure (7.20) je vstop v šolo mogoč le na glavnem vhodu, ostali vhodi bodo zaprti.

Iskreno smo si želeli postopnega odpiranja vzgojno-izobraževalnih zavodov in prišli smo do te točke, ko vsaj del dijakov lahko ponovno sede v šolske klopi. Tako bomo lahko pouk ponovno izvajali v obliki, ki je najbolj optimalna, vendar ob doslednem upoštevanju navodil in priporočil za to pristojnih institucij. Ob ponovnem odpiranju šol se je treba zavedati, da je virus še vedno med nami in da lahko vsako neupoštevanje preventivnih ukrepov povzroči ponovno širjenje bolezni. Pri izvajanju dejavnosti je zato še potrebno naprej upoštevati priporočene smernice ministrstva, pristojnega za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARSCoV-2 ter pravila in morebitne sklepe šole.

O vseh nadaljnjih odločitvah vas bomo redno obveščali.

Razpored matičnih učilnic

SKLEP - obvezno nošenje mask

v. d. ravnateljice SPSŠ         direktor

Monika Očko l.r.                     mag. Branko Šket

nazaj v solo

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Do konca pouka je

Anketa

Kje ste dobili informacije o naši šoli in programih?
 

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes982
mod_vvisit_counterVčeraj1268
mod_vvisit_counterTa teden6033
mod_vvisit_counterPrejšnji teden9177
mod_vvisit_counterTa mesec3828
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec47599
mod_vvisit_counterVsi obiski12940895

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information