Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 00

Kviz »Mladi in kmetijstvo 2021«

V petek, 16. 4. 2021, je potekal tradicionalni regijski kviz

ANKETA "Ven za zdravje"

Na Urbanističnem inštitutu Republike Slovenije izvajamo raziskavo,

Pouk od ponedelja 3.5.2021

Spoštovane dijakinje, dijaki.

Tečaj za varno delo s traktorji in traktorskimi priključki

Sporočamo, da bo Šolski center Šentjur izvajal program

STROKOVNI JEZIK (ANGLEŠČINA) ZA POTREBE RAZVOJA PODJETIJ S PODROČJA VETERINE

Na Šolskem centru Šentjur bomo v maju in juniju v okviru projekta Munera 3

Slovenski dan brez zavržene hrane

24. 4. 2021 bomo obeležili Slovenski dan brez zavržene hrane.

 • Kviz »Mladi in kmetijstvo 2021«

  Torek, 04 Maj 2021 17:30
 • ANKETA "Ven za zdravje"

  Torek, 04 Maj 2021 07:39
 • Pouk od ponedelja 3.5.2021

  Sobota, 01 Maj 2021 14:29
 • Tečaj za varno delo s traktorji in traktorskimi priključki

  Sobota, 01 Maj 2021 14:23
 • STROKOVNI JEZIK (ANGLEŠČINA) ZA POTREBE RAZVOJA PODJETIJ S PODROČJA VETERINE

  Petek, 23 April 2021 15:46
 • Slovenski dan brez zavržene hrane

  Petek, 23 April 2021 00:00

Oglasi

Virtualna mobilnost Erasmus+ projekta Trajnostni razvoj v biotehniki

V okviru mednarodnega projekta Erasmus +,

Trajnostni razvoj v biotehniki, smo se dijaki Šolskega centra Šentjur od 22. 3. do 26. 3. 2021 udeležili mobilnosti, ki jo je pripravila partnerska šola, in sicer kmetijsko-gozdarska šola Grottenhof iz Gradca v Avstriji. Zaradi epidemije covid-19 je bila letos izvedena virtualno. Izmenjave se je udeležilo 15 dijakov programov veterinarski tehnik, živilsko prehranski tehnik in kmetijsko-podjetniški tehnik.

Program se je pričel s predstavitvijo šole gostiteljice v angleščini: direktor šole g. Erich Kerngast je predstavil programe in predmetnik njihove šole ter razložil, kako poteka šolski dan. Nato so nam prikazali mesto Gradec – mesto kulture in zgodovine s popularnimi turističnimi atrakcijami in arhitekturo starejših obdobij.

Drugi dan je bil namenjen vsebinam s področja veterine. Šola Grottenhof je predstavila svoje modernizirane hleve za govedo ter krave molznice. Veliko pozornost posvečajo dobremu počutju in udobju živali, kar se odraža tudi na mleku ter njegovi kvaliteti. Z javljanjem v živo nas je avstrijska dijakinja popeljala na ogled posestva podružnične šole Hardt, na kateri se ukvarjajo z dresuro konjev in izvajajo usposabljanja za delo s konjsko vprego. Tam imajo 24 konj, ki jih sami vzrejajo in trenirajo, z njimi se udeležujejo tudi različnih tekmovanj.

Tretji dan smo spoznavali kmetijske vsebine. Predstavili so nam digitalizacijo v kmetijstvu: kako si lahko olajšamo delo na polju s stroji in novimi tehnologijami. Seznanili so nas z novejšim programom za pomoč pri boljši usmerjenosti in natančnosti za delo s traktorjem. Spoznali smo možnosti za nove investicije in naložbe v dobro in sodobno opremljeno kmetijo.

V četrtek so nam posredovali še vsebine s področja živilstva. Ogledali smo si film Genussland Steiermark o mladih štajerskih kmetovalcih, ki pridelujejo na sonaraven način. Preko lastnih videoposnetkov so nam dijaki prikazali, kako na njihovi šoli izdelujejo raznovrstna peciva, kruh, testenine in mesne ter mlečne izdelke. Predstavili so delo v šolski prodajalni, kjer uspešno prodajajo svoje sadje in zelenjavo ter druge izdelke njihove šole.

Zadnji dan smo spoznali še kmetijsko-gozdarsko šolo Hatzendorf, ki je specializirana za živinorejo. Omogočili so nam vpogled v njihove šolske prostore: šolsko pekarno, mlekarno, predelovalnico mesa, hleve ter obdelovalnico kovin in lesa. Ob zaključku mobilnosti smo se seznanili tudi z nastankom in delom inštituta za sadjarstvo in vinogradništvo Haidegg v Gradcu.

Kljub temu da v Avstriji nismo bili fizični prisotni, je bila videokonferenčna izmenjava dobra priložnost za pridobivanje strokovno-teoretičnega znanja, urjenje tujih jezikov in spoznavanja kulture dežele gostiteljice. Srčno upamo, da se bomo v oktobru lahko v živo srečali z učitelji in dijaki, ki smo jih spoznali v tem tednu, in imeli priložnost, da si pridobimo tudi dragocene praktične izkušnje.

Živa Skutnik, 3. VT

Larisa Očko, 3. KT

Klara Anderlič, 3. ŽT

er1

Slika 1 Virtualna mobilnost Erasmus+

er2

Slika 2 Šola Grottenhof Hardt

er3

Slika 3 Kompostni hlev na šoli Grottenhof

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Do konca pouka je

Anketa

Kje ste dobili informacije o naši šoli in programih?
 

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes1505
mod_vvisit_counterVčeraj1266
mod_vvisit_counterTa teden8627
mod_vvisit_counterPrejšnji teden12445
mod_vvisit_counterTa mesec10348
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec97047
mod_vvisit_counterVsi obiski13158508

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information