Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 00

Predaja ključa generacije 2021-2022

Danes so zaključni letniki zaključili šolanje s tradicionalno prireditvijo »predaja ključa...

Glasovanje za naj dijaka ŠC Šentjur

Vljudno vabljeni k glasovanju za naj dijakinjo/dijaka šolskega centra Šentjur.  Glas...

SREBRNI PRIZNANJI NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU V ZNANJU MATEMATIKE

V soboto, 23. 4. 2022, je na Gimnaziji Celje – Center

DRŽAVNO PRVENSTVO V KROSU

V četrtek , 21. aprila 2022 smo se udeležili

  • POPRAVNI in DOPOLNILNI IZPITI – 1. rok za zaključne letnike

    Sreda, 25 Maj 2022 09:17
  • Predaja ključa generacije 2021-2022

    Ponedeljek, 23 Maj 2022 15:21
  • POPRAVNI in DOPOLNILNI IZPITI – 1. dodatni rok za zaključne letnike

    Ponedeljek, 23 Maj 2022 14:11
  • Glasovanje za naj dijaka ŠC Šentjur

    Sreda, 18 Maj 2022 07:59
  • SREBRNI PRIZNANJI NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU V ZNANJU MATEMATIKE

    Nedelja, 01 Maj 2022 08:33
  • DRŽAVNO PRVENSTVO V KROSU

    Torek, 26 April 2022 09:42

Oglasi

NISEM ZA STRAN, VZEMI ME V BRAN

22. 4. 2022 obeležujemo Slovenski dan brez zavržene hrane,

zato smo na Šolskem centru Šentjur izvedli številne aktivnosti, ki spodbujajo k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane. Na naši šoli tej problematiki namenjamo veliko pozornosti, ker želimo pri vseh ozavestiti, da je hrana vrednota, ki jo je treba spoštovati in z njo ravnati odgovorno.

Ob svetovnem dnevu Zemlje smo izvedli meritve zavržene hrane v šoli. Na jedilniku so bili sirovi štruklji, kompot, sadje in kruh. V posodah za odpadno hrano smo natehtali 3,46 kg kompota, 5,2 kg štrukljev in 0,28 kg kruha, malico je na ta dan imelo 200 oseb.

V okviru praktičnega pouka so se dijaki lotili reciklirane kuharije. Razmislili so o tem kaj bi lahko pripravili iz odvečnega kruha in pripravili okusne kruhove rezine. Iz riža so pripravili hrustljave riževe ocvrtke z zeleno in korenjem. Pripravili so še kvinojevo rižoto z zelenjavo in mesom ter testenine z zelenjavnim sotejem. Prav tako so razmislili kako bi sirovi štruklji še bolj pritegnili in pripravili sladke sirove štruklje s pomarančo. Recepte za okusne jedi pa izveste v prihodnji objavi.

Dijaki so razmišljali tudi o sloganu, ki bi spodbudil k zmanjševanju odpadne hrane.

Naša želja je, da zavržene hrane v roku nekaj let ne bi bilo več, zato izvajamo aktivnosti, ki spodbujajo k temu. Ob malici in kosilu dijakom ponudimo manjšo porcijo, vedno pa lahko pridejo po več. S problematiko se seznanijo pri strokovnih predmetih in preko različnih dejavnosti. Z vsemi aktivnostmi smo pomembno vplivali na to, da je odpadne hrane na naši šoli zelo malo.

Blank 12 Grids Collage 2

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Do konca pouka je

Anketa

Kje ste dobili informacije o naši šoli in programih?
 

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes3929
mod_vvisit_counterVčeraj4675
mod_vvisit_counterTa teden29098
mod_vvisit_counterPrejšnji teden28188
mod_vvisit_counterTa mesec127285
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec90119
mod_vvisit_counterVsi obiski14409185

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information