Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 00

Športni dan

V sredo, 29.5. 2019 bo športni dan:

HACCP predavanje

Poročilo o izvedenem predavanju: Zagotavljanje varne hrane – HACCP sistem  

Popravni izpiti

POPRAVNI in DOPOLNILNI IZPITI – 1. rok za zaključne letnike

Zbiranje oblačil,igrač,obutve...

Ponovno zbiramo oblačila, igrače, obutev in vse za dom

Erasmus+ na ŠC Šentjur 2019

Dijaki programa Kmetijsko podjetniški tehnik in Mehanik kmetijskih in delovnih strojev

  • RAZPORED ZAKLJUČNIH IZPITOV

    Petek, 24 Maj 2019 07:35
  • Športni dan

    Četrtek, 23 Maj 2019 10:24
  • HACCP predavanje

    Četrtek, 23 Maj 2019 10:20
  • Popravni izpiti

    Četrtek, 23 Maj 2019 10:17
  • Zbiranje oblačil,igrač,obutve...

    Sreda, 22 Maj 2019 08:00
  • Erasmus+ na ŠC Šentjur 2019

    Sreda, 15 Maj 2019 08:20

Zaključna prireditev razpisa za literarni in likovni natečaj

Šolski center Šentjur je v začetku decembra razpisal literarni in likovni natečaj na temi:

  • Moja najljubša (sladica),
  • Zgodba o kruhu.

Temi smo izbrali glede na učne programe, saj sta ti dve temi tesno povezani s predmeti v programih pek, slaščičar, kmetijsko podjetniški tehnik, živilsko prehranski tehnik, pa tudi pomočnik v biotehniki in oskrbi ter naravovarstveni tehnik.

Fotogalerija

Tradicija priprave slaščic in kruha je globoko zakoreninjena v našem okolju. Povezana je z ohranjanjem naše kulturne dediščine, kar je še posebej pomembno za ohranitev slovenskega podeželja. Učenje ohranjanja te kulturne dediščine je sestavni del programov naše šole. Kruh pa ima skozi vso človeško zgodovino poseben simbolni pomen.

Na natečaj je prispelo 153 izdelkov, od tega 64 literarnih in 89 likovnih. Večina prispevkov je bilo zelo domiselnih, izvirnih, zanimivih in duhovitih, zato smo se odločili, da bomo pri literarnih prispevkih posebej nagradili tiste na temo kruha in posebej tiste, ki pripovedujejo o najljubši sladici.

Ocenjevanje tako zanimivih, raznolikih in kakovostnih del je bilo težko. Pripravili smo kriterije ocenjevanja, ocenjevala pa je tričlanska komisija v sestavi:

  • Lidija Bauman kot predsednica komisije,
  • Petra Jovan, ki je profesorica umetnostne zgodovine ,
  • Andreja Lavrič, ki je profesorica slovenščine in primerjalne književnosti z literarno teorijo.

Likovna dela smo ocenjevali glede na njihovo likovno kvaliteto in izvirnost v prikazovanju razpisane tematike.

Za vrednotenje literarnih del smo upoštevali:

  • izvirnost besedila,
  • besedišče,
  • stavčne strukture in povezovanje le-teh v celotno besedilo,
  • zgradbo besedila,
  • slogovno ustreznost,
  • metaforiko,
  • sporočilnost.

Na likovnem področju so bila prva tri mesta razdeljena takole:

  • 1. mesto in s tem zlato priznanje je prejela Tjaša Romšak iz OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice pod vodstvom mentorice Irene Mlakar.
  • 2. mesto in s tem srebrno priznanje je prejel Boštjan Planko iz OŠ Slivnica pri Celju pod vodstvom mentorice mag. Marije Artiček.
  • 3. Mesto in s tem bronasto priznanje je prejela Maruša Mlakar iz OŠ ob Dravinji v Slovenskih Konjicah pod vodstvom mentorice Nade Hrovat.

Na literarnem področju so bile nagrade razvrščene:

  1. 1.na temo kruha:
  • je prvo mesto in s tem zlato priznanje prejela Nina Grah iz OŠ Grad pod vodstvom mentorice Marije Štesl;
  • drugo mesto in s tem srebrno priznanje je prejela Lucija Ojsteršek iz OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice pod vodstvom mentorice Milene Suhodolčan;
  • tretje mesto in s tem bronasto priznanje je prejel Urban Uduč iz OŠ Dobje pod vodstvom mentorice Stanislave Hrovatič.
  1. 2.na temo slaščic:
  • je prvo mesto in s tem zlato priznanje prejela Nejka Pažon iz II.OŠ Rogaškka Slatina pod vodstvom mentorice Barbare Štefančič;
  • drugo mesto in s tem srebrno priznanje je prejela Neja Krampl Mastnak iz OŠ Hruševec Šentjur pod vodstvom mentorice Marije Arbajter;
  • tretje mesto in s tem bronasto priznanje je prejela Ana Zdolšek iz OŠ Lava Celje pod vodstvom mentorice Nine Senica.

Razglasitev rezultatov je bila 7. 2. Pripravili smo kratek kulturni program s pogostitvijo. Vsak udeleženec je prejel priznanje za sodelovanje, Zbornik izbranih likovnih in literarnih prispevkov ter simbolično nagrado, prvi trije pa so prejele še posebne nagrade – košaro dobrot slaščičarskih ter pekovskih izdelkov in darilni bon.

Do konca pouka je

Anketa

Kje ste dobili informacije o naši šoli in programih?
 

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes418
mod_vvisit_counterVčeraj5125
mod_vvisit_counterTa teden5543
mod_vvisit_counterPrejšnji teden35723
mod_vvisit_counterTa mesec131695
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec147229
mod_vvisit_counterVsi obiski10407999

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information