Višja strokovna šola Šentjur

 

v višješolski študij se lahko vpiše, kdor

  • je opravil splošno oz. poklicno maturo (zaključni izpit, diploma) ali
  • ima opravljen mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit,tri leta delovnih izkušenj in opravi preizkus znanja iz slovenščine in matematike ali tujega jezika v obsegu določenem za poklicno maturo

 Izvajamo višješolske študijske programe, kot redni in izredni študij

  •  Gostinstvo in turizem

 Naziv strokovne izobrazbe: Organizator/ka poslovanja v gostinstvu in turizmu

  •  Naravovarstvo

            Naziv strokovne izobrazbe: Inženir/ka naravovarstva

  •  Upravljanje podeželja in krajine

 Naziv strokovne izobrazbe: Inženir/ka kmetijstva in krajine

  •  Živilstvo in prehrana

 Naziv strokovne izobrazbe: Inženir/ka živilstva in prehrane

 

Predstavitev izobraževalnih programov

 

 

Redni študij:

Višješolski strokovni izobraževalni program se izvaja vse leto. Študijsko leto ima 34 tednov izobraževalnega dela, od tega 24 tednov strokovno–teoretičnega ( predavanja, seminarske in laboratorijske vaje) in 10 tednov praktičnega izobraževanja. Praktično izobraževanje se izvaja na šolskem posestvu, na kmetijah in podjetjih.

Izvajanje programa traja dve leti. Izobraževalni proces se izvaja, tudi kot terenske vaje in strokovne ekskurzije, ki so zelo pomemben del izobraževalnega procesa, saj študenti v praksi vidijo in izkusijo strokovne vsebine, ki jih poslušajo v sklopu predavanj in vaj.

Izredni študij:

Izvajanje izobraževalnega programa izrednega študija traja 2 leti in pol in je prilagojen v skladu z veljavno zakonodajo.Višješolski strokovni izobraževalni program za izredne zagotavlja enak izobraževalni standard, kot za redni študij. Študijski proces je organiziran v popoldanskem času in ob sobotah dopoldan in je usklajen s predlogi študentov ter predavateljev v okviru organizacijskih možnosti šole.

Po končanem izobraževanju pridobite višješolsko (VI.stopnja) izobrazbe. Izobrazba, ki bo omogočala vodstveno, izvajalno, poslovno in svetovalno funkcijo poklica

 

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information