Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 00

Svečana podelitev diplom

7. novembra 2019 je potekala svečana podelitev

VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA V ŠTUDIJSKEM LETU 2019/20

Vpis kandidatov, ki izpolnjujete vse pogoje za vpis

PROSTA VPISNA MESTA V AVGUSTU 2019 za Višjo strokovno šolo

PROSTA VPISNA MESTA V AVGUSTU 2019 za Višjo strokovno šolo

VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA V ŠTUDIJSKEM LETU 2019/20

Vpis kandidatov, ki izpolnjujete vse pogoje za vpis

 • Svečana podelitev diplom

  Nedelja, 24 November 2019 00:00
 • PROSTA VPISNA MESTA za izredni študij v študijskem letu 2019/20 po drugem prijavnem roku

  Četrtek, 26 September 2019 17:36
 • VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA V ŠTUDIJSKEM LETU 2019/20

  Ponedeljek, 23 September 2019 09:32
 • PROSTA VPISNA MESTA V AVGUSTU 2019 za Višjo strokovno šolo

  Ponedeljek, 26 Avgust 2019 06:36
 • VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA V ŠTUDIJSKEM LETU 2019/20

  Ponedeljek, 29 Julij 2019 09:30

Zakaj v Višjo strokovno šolo?

Šolski center  Šentjur, Višja strokovna šola  je del partnerske mreže TVU

v okviru Regijskega študijskega središča in bomo sodelovali z  dogodki in drugimi aktivnostmi, predavanji itd., ki jih bomo izvedli v okviru Tedna vseživljenjskega učenja .

Naslov predstavitve, ki je bila izvedena v petek, 10.5.2019: Zakaj v Višjo strokovno šolo?

 

V predstavitvi smo predstavili višješolske programe prehranske verige, ki se izvajajo na Šolskem centru Šentjur- potek prijav in vpis, primerjava med rednim in izrednim študijem, izvedbene  predmetnike, potek praktičnega izobraževanja ( praktično naravnan študij, ker je 40 % študija praktičnega izobraževanja) , izvajanje predavanj in vaj ( terenskih vaj in strokovnih ekskurzij) , potek priznavanja predhodno pridobljenega znanja, vpis po merilih za prehode v visokošolski študij, erasmus+ izmenjavo ter zaposljivost diplomantov.

Zakaj v Višjo strokovno šolo?

 

-40 % študijskega programa je praktično usmerjenega; študent v 2 letih opravi 800 ur praktičnega izobraževanja v gospodarstvu doma in/ali v tujini.

-Možnost študija in/ali praktičnega izobraževanja v državah EU preko programa Erasmus. 

-Predhodno pridobljena izobrazba oz. opravljene študijske obveznosti se priznajo.

-Ni starostne omejitve za vpis (velja tudi za redni študij).

-Izredni študij je izvedbeno in časovno prilagojen zaposlenim.

-Diplomantom zagotavlja višja strokovna izobrazba visoko zaposljivost.

 

V minulih letih se je Višja strokovna šola programsko razvijala in tako sedaj na Šolskem centru Šentjur izvajamo programe prehranske verige, ki je velikega pomena za gospodarstvo v širši regiji, v državi in v vsej Evropi.

Izvajamo 4 višješolske programe in sicer Upravljanje podeželja in krajine, Živilstvo in prehrana, Gostinstvo in turizem ter Naravovarstvo; vse programe kot redno in izredno obliko študija. Višješolski strokovni izobraževalni program se izvaja vse leto. Študijsko leto ima 34 tednov izobraževalnega dela, od tega 24 tednov strokovno–teoretičnega (predavanja, seminarske in laboratorijske vaje) in 10 tednov praktičnega izobraževanja. Praktično izobraževanje se izvaja v strokovno ustreznih podjetjih oz. organizacijah, na kmetijah ali na šolskem posestvu. Izvajanje programa traja dve leti. V okviru izobraževalnega procesa se izvajajo tudi terenske vaje in strokovne ekskurzije, ki so zelo pomemben del izobraževalnega procesa, saj študenti v praksi vidijo in izkusijo strokovne vsebine, ki jih poslušajo v sklopu predavanj in vaj. Izvajanje izobraževalnega programa izrednega študija traja 2 leti in pol in je prilagojeno v skladu z veljavno zakonodajo.

 Pomembni datumi za prijavo in vpis v višješolske programe:

Višja strokovna šola izvede vpis kandidatov, ki so izbrani na podlagi prve prijave za vpis in o tem obveščeni s strani Višješolske prijavne službe, do 21. avgusta 2019.

Druga prijava za vpis (v primeru prostih vpisnih mest) od 26. do 30.  Avgusta 2019

Podatki o še prostih vpisnih mestih bodo objavljeni  23. avgusta 2019 na spletni strani Višješolske prijavne službe http://vps.vss-ce.com/VPS/ ter na spletni strani Šolskega centra Šentjur www.sc-s.si

Kandidati za vpis v višje strokovne šole se na prosta mesta lahko prijavite od 26. do 30. avgusta 2019, z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani Višješolske prijavne službe Celje http://vps.vss-ce.com/VPS/. Izpolnjen prijavni obrazec, natisnjen s spletne strani ter podpisan, pošljite s priporočeno pošiljko Višješolski prijavni službi, na naslov: Šolski center Celje, Višješolska prijavna služba, Pot na Lavo 22, 3000 Celje. Oddati smete samo eno prijavo. Višješolska prijavna služba bo do 23. septembra kandidate, ki so se za vpis prijavili z drugo prijavo, pisno seznanila z izidom izbirnega postopka. Kandidate, sprejete v drugem prijavnem roku, višja strokovna šola vpisuje do 1. oktobra 2019.

predstavitev 

Vodja  predstavitve

Natalija Brečko

Strokovna svetovalka za študijske in študentske zadeve

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Do konca predavanj je

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes2229
mod_vvisit_counterVčeraj4398
mod_vvisit_counterTa teden16334
mod_vvisit_counterPrejšnji teden20841
mod_vvisit_counterTa mesec99240
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec129816
mod_vvisit_counterVsi obiski11497956

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information