Planet Soen prispevki naših študentov
Študentje so posneli video filmčke in spregovorili angleško, saj je
v projektu sodelujočih čez 300 udeležencev iz Slovaške, Poljske, Portugalske in Slovenije. Med drugim tri gimnazije iz Portugalske, Fakulteta za turizem in menagement iz Slovaške in Turistica iz Slovenije.
Tina Ramšak in Petra Križnik, študentki višješolskega strokovnega programa Živilstvo in prehrana, sta v okviru sodelovanja v mednarodnem projektu Planet Soen, predstavili novo trženjsko idejo, - na podlagi inovativnega recepta: orehova potica v kozarcu, - združili sta tradicijo in sodobnost, povezali znanje na področju živilstva - sledljivost, kakovost, blagovne znamke
Video Potica iz kozarca
Ravno tako sta Klemen Cigole in Tanja Požun predstavila trženjsko idejo na podlagi recepta za energijsko ploščico - "Granola bar", sestavine iz najbolj kakovostnih surovin, pridelkov iz neokrnjene narave, po načelu: "od njive do krožnika".
Video Granola bar
Danijela Zrimšek in Katja Prosenc sta študentki višješolskega programa NARAVOVARSTVO. V okviru njunega sodelovanja v mednarodnem projektu PLANET - SOEN sta predstavili novo trženjsko zamisel - vodenje obiskovalcev v okviru dejavnosti zelenega turizma v neokrnjeni naravi, v zavarovanih območjih. Ta predlog je strokovni argument za trajnostni razvoj v NATURA OBMOČJIH in drugih zavarovanih delih narave in krajine. Predstavitev je v angleškem jeziku, saj sta vsebine predstavili preko videokonference čez 300 udeležencem iz Slovaške, Portugalske, Poljske in Slovenije.