Višja strokovna šola

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 02

Karierni sejem

ŠC Šentjur se bo predstavljal na KERIERNEM SEJMU  

Kulinarični dogodek

Šmarska vinska klet bo v ponedeljek, 29. januarja 2018

Razpis za pridobitev Erasmus+ štipendije

za opravljanje praktičnega izobraževanja v tujini v 2017/18

Učni poligon za samooskrbo Dole

obiskali študentje naravovarstva ter živilstva in prehrane višje strokovne šole Šentjur&nb...

12.podelitev diplom - Fotogalerija studia Blisk

12.podelitev diplom je snemal Foto studio Blisk

  • Karierni sejem

    Torek, 16 Januar 2018 11:40
  • Kulinarični dogodek

    Četrtek, 11 Januar 2018 09:43
  • Razpis za pridobitev Erasmus+ štipendije

    Četrtek, 07 December 2017 11:26
  • Učni poligon za samooskrbo Dole

    Torek, 28 November 2017 08:57
  • 12.podelitev diplom - Fotogalerija studia Blisk

    Torek, 21 November 2017 10:32
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes14179
mod_vvisit_counterVčeraj16975
mod_vvisit_counterTa teden53102
mod_vvisit_counterPrejšnji teden129521
mod_vvisit_counterTa mesec292244
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec550083
mod_vvisit_counterVsi obiski6238535

Do konca predavanj je

TVU - KAKO PRIPRAVIMO DOBRO ŽGANJE

Pridelava sadja ima v slovenskem prostoru

dolgotrajno tradicijo, geografska lega Slovenije omogoča gojenje preko trideset vrst sadja. Sadje sodi poleg zelenjave v skupino živil, ki se pretežno porabijo v nepredelani obliki. Zaradi omejenih možnosti skladiščenja in vzdrževanja primerne kakovosti pa del sadja namenimo za predelavo.

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) smo na Šolskem centru Šentjur pripravili delavnico z naslovom KAKO PRIPRAVIMO DOBRO ŽGANJE. Na delavnici so bili predstavljeni postopki predelave sadja v sadno drozgo, priprava drozge za fermentacijo, obdelava drozge po fermentaciji in izvedba destilacije. Vsi omenjeni tehnološki postopki imajo vpliv na kakovost žganja. Na delavnici smo opozorili na pomen pravilne izvedbe tehnoloških postopkov, ter predstavili možna odstopanja v kakovosti žganja, v primerih napak v izvedbi tehnoloških postopkov.  Kakovost izvedbe predelovalnih postopkov lahko izboljšamo z uporabo novejše tehnološke opreme, ki smo jo na delavnici tudi predstavili.

 iz predstavitve

Jurij Gunzek, uni.dipl.inž.kmet.

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information