Višja strokovna šola

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 02

VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA

V ŠTUDIJSKEM  LETU 2017/18 - drugi prijavni rok

Na še prosta vpisna mesta za izredni študij

se lahko po drugem prijavnem roku vpišete neposredno

PROSTA VPISNA MESTA V AVGUSTU 2017 za Višjo strokovno šolo

Druga prijava za vpis za študijsko leto 2017/18

VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA V ŠTUDIJSKEM LETU 2017/18

Vpis kandidatov, ki izpolnjujete vse pogoje za vpis v 1. letnik izobraževanja

  • VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA

    Nedelja, 24 September 2017 10:50
  • Na še prosta vpisna mesta za izredni študij

    Nedelja, 24 September 2017 10:47
  • Naš študent Mihael Žgank, svetovni podprvak v judu

    Torek, 05 September 2017 08:06
  • PROSTA VPISNA MESTA V AVGUSTU 2017 za Višjo strokovno šolo

    Petek, 25 Avgust 2017 09:47
  • VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA V ŠTUDIJSKEM LETU 2017/18

    Petek, 14 Julij 2017 07:08
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes1505
mod_vvisit_counterVčeraj10391
mod_vvisit_counterTa teden16905
mod_vvisit_counterPrejšnji teden38129
mod_vvisit_counterTa mesec149800
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec230366
mod_vvisit_counterVsi obiski4755828

Do konca predavanj je

TVU - KAKO PRIPRAVIMO DOBRO ŽGANJE

Pridelava sadja ima v slovenskem prostoru

dolgotrajno tradicijo, geografska lega Slovenije omogoča gojenje preko trideset vrst sadja. Sadje sodi poleg zelenjave v skupino živil, ki se pretežno porabijo v nepredelani obliki. Zaradi omejenih možnosti skladiščenja in vzdrževanja primerne kakovosti pa del sadja namenimo za predelavo.

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) smo na Šolskem centru Šentjur pripravili delavnico z naslovom KAKO PRIPRAVIMO DOBRO ŽGANJE. Na delavnici so bili predstavljeni postopki predelave sadja v sadno drozgo, priprava drozge za fermentacijo, obdelava drozge po fermentaciji in izvedba destilacije. Vsi omenjeni tehnološki postopki imajo vpliv na kakovost žganja. Na delavnici smo opozorili na pomen pravilne izvedbe tehnoloških postopkov, ter predstavili možna odstopanja v kakovosti žganja, v primerih napak v izvedbi tehnoloških postopkov.  Kakovost izvedbe predelovalnih postopkov lahko izboljšamo z uporabo novejše tehnološke opreme, ki smo jo na delavnici tudi predstavili.

 iz predstavitve

Jurij Gunzek, uni.dipl.inž.kmet.

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information