Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 02

Obvestilo knjižnica

Obveščamo vas, da bo knjižnica v času poletnih počitnic zaprta. Hvala za razumevanje.

Trajnostni pristop k ohranjanju zdravja možganov z biotsko raznovrstnostjo rastlin

V predavanju smo predstavili razloge in nastanek degenerativnih procesov

Zakaj v Višjo strokovno šolo Šentjur?

Šolski center  Šentjur, Višja strokovna šola  je del partnerske mreže TVU

Vabilo na okroglo mizo

o okoljskih bremenih na Celjskem - projekt GreenerSites MOC

Prehranska podpora pri rekreativnem športu

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja,

  • Obvestilo knjižnica

    Ponedeljek, 09 Julij 2018 13:22
  • Trajnostni pristop k ohranjanju zdravja možganov z biotsko raznovrstnostjo rastlin

    Sreda, 06 Junij 2018 18:10
  • Zakaj v Višjo strokovno šolo Šentjur?

    Torek, 29 Maj 2018 07:28
  • Vabilo na okroglo mizo

    Petek, 18 Maj 2018 09:04
  • Prehranska podpora pri rekreativnem športu

    Sreda, 16 Maj 2018 07:58

TVU - KAKO PRIPRAVIMO DOBRO ŽGANJE

Pridelava sadja ima v slovenskem prostoru

dolgotrajno tradicijo, geografska lega Slovenije omogoča gojenje preko trideset vrst sadja. Sadje sodi poleg zelenjave v skupino živil, ki se pretežno porabijo v nepredelani obliki. Zaradi omejenih možnosti skladiščenja in vzdrževanja primerne kakovosti pa del sadja namenimo za predelavo.

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) smo na Šolskem centru Šentjur pripravili delavnico z naslovom KAKO PRIPRAVIMO DOBRO ŽGANJE. Na delavnici so bili predstavljeni postopki predelave sadja v sadno drozgo, priprava drozge za fermentacijo, obdelava drozge po fermentaciji in izvedba destilacije. Vsi omenjeni tehnološki postopki imajo vpliv na kakovost žganja. Na delavnici smo opozorili na pomen pravilne izvedbe tehnoloških postopkov, ter predstavili možna odstopanja v kakovosti žganja, v primerih napak v izvedbi tehnoloških postopkov.  Kakovost izvedbe predelovalnih postopkov lahko izboljšamo z uporabo novejše tehnološke opreme, ki smo jo na delavnici tudi predstavili.

 iz predstavitve

Jurij Gunzek, uni.dipl.inž.kmet.

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Do konca predavanj je

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes4481
mod_vvisit_counterVčeraj5038
mod_vvisit_counterTa teden19024
mod_vvisit_counterPrejšnji teden26216
mod_vvisit_counterTa mesec68928
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec166357
mod_vvisit_counterVsi obiski7899779

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information