Višja strokovna šola

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 02

VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA

V ŠTUDIJSKEM  LETU 2017/18 - drugi prijavni rok

Na še prosta vpisna mesta za izredni študij

se lahko po drugem prijavnem roku vpišete neposredno

PROSTA VPISNA MESTA V AVGUSTU 2017 za Višjo strokovno šolo

Druga prijava za vpis za študijsko leto 2017/18

VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA V ŠTUDIJSKEM LETU 2017/18

Vpis kandidatov, ki izpolnjujete vse pogoje za vpis v 1. letnik izobraževanja

  • VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA

    Nedelja, 24 September 2017 10:50
  • Na še prosta vpisna mesta za izredni študij

    Nedelja, 24 September 2017 10:47
  • Naš študent Mihael Žgank, svetovni podprvak v judu

    Torek, 05 September 2017 08:06
  • PROSTA VPISNA MESTA V AVGUSTU 2017 za Višjo strokovno šolo

    Petek, 25 Avgust 2017 09:47
  • VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA V ŠTUDIJSKEM LETU 2017/18

    Petek, 14 Julij 2017 07:08
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes1464
mod_vvisit_counterVčeraj10391
mod_vvisit_counterTa teden16864
mod_vvisit_counterPrejšnji teden38129
mod_vvisit_counterTa mesec149759
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec230366
mod_vvisit_counterVsi obiski4755787

Do konca predavanj je

Erasmus + Izobraževanje strokovnih delavcev

Erasmus+  strokovno izobraževanje strokovnih delavcev Šolskega centra Šentjur, februar 2017

Strokovni delavci Višje strokovne šole, Šolskega centra Šentjur smo bili v februarju 2017 na zelo zanimivem strokovnem Erasmus+ izobraževanju. Prvi dan so nas sprejeli na Agronomski fakulteti v Zagrebu, kjer nas je sprejel in vodil profesor dr. Stjepan Sito. Imeli smo strokovno voden ogled oddelka za vinogradništvo in vinarstvo Jazbina (ogled vinograda, strojne opreme in opreme za proizvodnjo penine), pogovor in izmenjava primerov dobrih praks s koordinatorko Erasmus+, ogled prostorov fakultete, knjižnice, predavalnic in laboratorijev. Mi pa smo jim predstavili izvajanje praktičnega izobraževanja, potek predavanj in vaj, terenskih vaj, strokovnih ekskurzij na Šolskem centru Šentjur. Izvedli smo predavanje o Zastopanosti sorte Laški rizling v Sloveniji ter o kakovosti arhivskih vin omenjene sorte. Drugo predavanje je bilo na temo Kako zmanjšati količino odpadne hrane. Z Agronomsko fakulteto v Zagrebu poteka izmenjava praktičnih izkušenj na področju teoretičnega izobraževanja, praktičnega izobraževanja itd. Predavatelj Agronomske fakultete iz Zagreba je in bo predaval kot gostujoči predavatelj, študenti so bili in bodo pri nas na praktičnem izobraževanju, terenskih vajah in strokovnih ekskurzijah, tudi naši študenti so bili in bodo na terenskih vajah in strokovnih ekskurzijah. Dogovorili smo se tudi za sodelovanje na področju raziskovalnega dela pri izdelavi diplomskih nalog.

vhod v kongresno dvorano

Aktivno smo sodelovali na 52. Hrvaškem in 12. mednarodnem simpoziju agronomov v Dubrovniku. Sodelovali smo z dvema plakatoma in sicer za sekcijo Agricultural Economics and rural sociology z naslovom How to reduce the amont of food waste in za sekcijo Viticulture and enology z naslovom The quality of the archival wines of the Riesling variety.

drevesnica

Na mednarodnem simpoziju agronomov smo navezali stike z drugimi udeleženci in z njimi strokovno diskutirali. Srečali smo se s predstavniki Fakultete za kmetijstvo, Josip J. S. v Osijeku, predstavniki Agronomske fakultete Zagreb, Fakultete za kmetijstvo Banja Luka ter se dogovorili za sodelovanje in podpis sporazuma o sodelovanju.

center za mediteranske študije

Ogledali smo si Sveučilište u Dubrovniku, zavod za maslinarstvo i mediteranske kulture. Nadaljevali smo s strokovnim ogledom podjetja Raasadnik Prud v Metkoviću. Predstavili so nam praktični prikaz delovanja prezračevalnega in namakalnega sistema v rastlinjaku. Ogledali smo si tudi Institut za jadranske kulture i melioracije krša Split, podjetje Pavin ( kmetijska mehanizacija, veleprodaja, vinogradi, oprema za kleti in laboratorije,..) ter Mladina d.d..

Jerneja Planinšek Žlof

Priloga prispevki

How to reduce the amont of food waste

The quality of the archival wines of the Riesling variety.


Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information