Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 00

Druga prijava za vpis za študijsko leto 2018/19

ŠOLSKI CENTER ŠENTJUR, Višja strokovna šola

VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA V ŠTUDIJSKEM LETU 2018/19

Vpis kandidatov, ki izpolnjujete vse pogoje za vpis

Trajnostni pristop k ohranjanju zdravja možganov z biotsko raznovrstnostjo rastlin

V predavanju smo predstavili razloge in nastanek degenerativnih procesov

Zakaj v Višjo strokovno šolo Šentjur?

Šolski center  Šentjur, Višja strokovna šola  je del partnerske mreže TVU

Vabilo na okroglo mizo

o okoljskih bremenih na Celjskem - projekt GreenerSites MOC

  • Druga prijava za vpis za študijsko leto 2018/19

    Petek, 24 Avgust 2018 11:16
  • VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA V ŠTUDIJSKEM LETU 2018/19

    Četrtek, 16 Avgust 2018 08:29
  • Trajnostni pristop k ohranjanju zdravja možganov z biotsko raznovrstnostjo rastlin

    Sreda, 06 Junij 2018 18:10
  • Zakaj v Višjo strokovno šolo Šentjur?

    Torek, 29 Maj 2018 07:28
  • Vabilo na okroglo mizo

    Petek, 18 Maj 2018 09:04

ŠOLSKI CENTER ŠENTJUR JE ORGANIZIRAL KULINARIČNI DOGODEK

Tradicija in letni časi, v Šmarski vinski kleti, 29.1.2018 ob 19.00 uri

Na gastronomsko-kulinaričnem dogodku z naslovom Tradicija in letni časi so se predstavili študentje Šolskega centra Šentjur, Višje strokovne šole, smer gostinstvo in turizem. Študenti so pripravili in postregli tri hodni meni treh slovenskih regij  ob vinski in glasbeni spremljavi. Tradicionalno hrano so pripravili na modernejši način in ob izbrani hrani postregli vino Šolska kapljica Šolskega centra Šentjur in vina priznanih šmarskih vinogradnikov.

direktor ŠCŠ in ravnatelj VSŠ mag. Branko Šket

Zbrane goste je pozdravil direktor Šolskega centra Šentjur in ravnatelj Višje strokovne šole mag. Branko Šket, ki je predstavil šolo, dejavnosti in izobraževalne programe.

glavna jed

Zbranim gostom je posebej predstavil nov srednješolski program Veterinarski tehnik, katerega letos prvič razpisujemo. Veterinarski tehniki   imajo po končani poklicni maturi in opravljenem petem predmetu možnost študija na Veterinarski fakulteti. Pozdrav je zbranim namenil tudi predsednik društva vinogradnikov in kletarjev Trta, Šmarje pri Jelšah Janez Vreže. Dogodek je povezovala predavateljica organizatorka praktičnega izobraževanja v programu gostinstvo in turizem Jerneja Planinšek Žlof, ki je predstavila pomen praktičnega izobraževanja, praktičnih izkušenj na primerih ter mednarodno sodelovanje.  V strežbi je študente usmerjal predavatelj mag. Sebastjan Repnik. Študentke so prestavile gostom vsako jed, vključno s pozdravom iz kuhinje ter postreženo vino, ki je bilo izbrano za posamezno jed. V pomoč študentkam pri predstavitvi vina je sodeloval predavatelj vinarstva in skrbnik šolske učne kleti Jurij Gunzek. Na tem dogodku se je prav tako predstavil Chef Roberto Gregorčič iz Oštarije v Dolenjskih Toplicah,  ki je pod budnim očesom spremljal in usmerjal študente v kuhinji.

MENI

 Aperitiv: SIVI PINOT Šolski center Šentjur

 

***

Zavitek iz savinjskega želodca nadevan z zeliščno skuto

na korenčkovem pireju, sladka solata iz črne in rdeče redkvice

predstavitev predjedi 

Vinska spremljava: SAUVIGNON, Šolski center Šentjur

 studenti pri strežbi sladice in vinske spremljave

Svinjski file s pehtranovo omako na ajdovem potanceljnu,

medena kisla repa z rdečo peso in porom

predstavitev študentov 1

Vinska spremljava: MODRA FRANKINJA, Družina Vrbek

predstvitev študentov 2 ter  chef Robert Gregorčič in mag. sebastjan Repnik

Hruška kuhana v vinu nadevana z mandeljni v juhi

 iz bele čokolade in ingverjem

vina

Vinska spremljava: CHARDONNAY POZNA TRGATEV, Družina Namurš

Šmarje pri Jelšah, 29.01.2018

Sodelujoča ekipa Šolskega centra Šentjur , Višje strokovne šole pri organizaciji dogodka:

predjed

Sonja Boštjančič, Natalija Brečko, Jurij Gunzek, mag.Sebastjan Repnik, Jerneja Planinšek Žlof ter študenti programa gostinstvo in turizem

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Do konca predavanj je

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes2838
mod_vvisit_counterVčeraj4671
mod_vvisit_counterTa teden34195
mod_vvisit_counterPrejšnji teden44714
mod_vvisit_counterTa mesec130660
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec184144
mod_vvisit_counterVsi obiski8281910

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information