Dijaki programa živilsko-prehranski tehnik so izdelovali sir na kmetiji Reberšak

Dijaki programa živilsko-prehranski tehnik

(4. ŽPT in 2.Ž PTI ) so v torek, 10. 12. 2019 izdelovali sir na kmetiji Reberšak. Skozi procese izdelovanja jih je vodil naš bivši dijak Leon Reberšak.

Reberšakove sanjske koze

Kmetija Reberšak se ponaša s certifikatom SENENO MLEKO. To je mleko krav, ki niso krmljene s silažo, pesnimi rezanci, bučnimi pogačami, njihova prehrano sestavlja samo seno, sveža trava v pašni sezoni ter žito kontroliranega porekla.

Polnjenje sirnine v modele 2

Trenutno molzejo 12 krav ter 30 koz.

Gregor in Teja se pripravljata na izdelovanje sira

Mleko krav predelajo v mlečne izdelke kot so skuta, jogurt, kislo mleko ter poltrdi siri, ki jih potem redno odkupuje Mercator ter lokalni javni zavodi (tudi naša šola). Mleko koz pa odkupi kmetija Videc iz Šentjurja, ki je specializirana za mlečne izdelke iz kozjega mleka.

Ponašajo pa se tudi s čudovitimi konji pasme, ki so Leonu v veliko veselje.

Cudovit razgled s kmetije Reberšak na Celjski grad

Magda Guček

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information