Zjutraj smo se prebudili v zgodnje jutro in se že ob 6. uri odpravili na zajtrk. Po kratkem druženju ob jutranji kavi smo se razdelili – dekleta so se odpravila na prakso v lokalni restavraciji Bauernwirt in Sudhaus, fantje pa so svoj dan ponovno preživeli na šoli Grottenhof.
Dekleta v restavraciji:
Njihova naloga je bila pomoč pri pripravi jedi, skrb za čistočo ter pranje posode. Delo je bilo dinamično in zanimivo, saj smo se lahko pobliže spoznale s kulinaričnimi postopki in delom v profesionalni kuhinji.
Fantje v sirarni:
Fante je pričakala vodja sirarne, ga. Marjana, ki jih je najprej opremila z belo delovno opremo. Nato so se lotili dela v sirarni, kjer so izdelovali jogurt, mladi sir in skuto.🍶 Dva dijaka sta pomagala pri čiščenju sira, ostali pa so se preizkusili v izdelavi skute. Po končanem delu so imeli degustacijo svežih mlečnih izdelkov, kar je bila sladka nagrada za njihov trud.
Po uspešno zaključenih praksah smo se vrnili v St. Martin, kjer smo preostanek dneva preživeli v sproščenem vzdušju – gledali smo filme, se družili in si privoščili nekaj časa za počitek. Po napornih dnevih nam je ta umirjen popoldan resnično prijalo.
Še en zanimiv dan za nami – komaj čakamo, kaj prinese jutri …