ERASMUS+, Južna Tirolska 4. dan

Danes smo dan kot pričakovano začeli z zajtrkom ob 7.20 in se ob 9.00 odpravili na raziskovalni center, kjer smo se z gospo Carmen odpravili do centra za vinsko analizo. Z gospodom Chrisom smo najprej šli čez cel postopek, kako preverimo stopnjo alkohola v vinu. Najprej smo si v eproveto nalili vzorec vina, katerega smo smo segreli in ga nato zlili v destilacijsko napravo ter prilili destilirano vodo in raztopino. Napravo smo zaprli in tekočina se je segrela in v epruveto je nazaj prvo pritekel 90 % alkohol nato pa še voda. Vzorcu smo dodali še več destilirane vode in spustili še čez napravo za ugotavljanje % alkohola, ki je bil 41.91 % pri našem vzorcu. Sledilo je kosilo, po katerem so se obe skupini skupaj odpravili na ogled sadovnjakov na katerih izvajajo številne zanimive poskuse. Najprej smo si ogledali ekološki sadovnjak jabolk. Nato smo si ogledali nasad češenj in za na konec še nasad ameriških borovnic. Dan pa smo končali z večerjo in igranjem namiznega nogometa ter odbojke.
Za vas zapisala: Veronika Cijan