Živilstvo in prehrana – višješolski študijski program
Naziv strokovne izobrazbe: INŽENIR ŽIVILSTVA IN PREHRANE – (VI/1) stopnja izobrazbe
O študiju
- Redni študij traja dve leti (4 semestri).
- Izredni študij je prilagojeno v skladu z veljavno zakonodajo.
- Uporabna znanja študentje dopolnijo pri izvajanju vaj in praktičnega izobraževanja (10 tednov), v šolskem laboratoriju in pri delodajalcih katerih dejavnost je povezana z živilstvom in prehrano.
Med študijem pridobijo strokovna in praktična znanja s področij:
- tehnologijah živil rastlinskega in živalskega izvora,
- o prehranskem svetovanju,
- za analizo živil,
- za predelavo kmetijskih pridelkov,
- za izdelavo tradicionalnih in inovativnih živilskih proizvodov.
Možnosti zaposlitve
S temi znanji se lahko zaposlite v/kot:
- živilsko-predelovalni industriji,
- obrtni živilski dejavnosti,
- gostinski dejavnosti,
- velikih kuhinjah bolnišnic,
- domov starejših,
- vrtcih in šolah …
- Povsod, kjer se ukvarjajo s pripravo obrokov in načrtovanjem dietne prehrane, v trženju prehranskih izdelkov in prehranskih dopolnil, v analitskih laboratorijih, lahko tudi na lastni kmetiji, kjer predelujete svoje pridelke.
Informativni dan 2023/24 – Višja strokovna šola
-
v petek, 17.2.2023, ob 11. uri in 16.30 uri in
-
v soboto, 18. 2. 2023, ob 10.30 uri
Vpis za študijsko leto 2023/24
Kandidati za vpis v višje strokovne šole se lahko na razpis prijavite od 20. februarja do 17. marca 2023, z elektronsko prijavo na spletni strani Višješolske prijavne službe Celje (prijava na elektronskem obrazcu). Izpolnjen prijavni obrazec, natisnjen s spletne strani ter podpisan, pošljite s priporočeno pošiljko Višješolski prijavni službi, na naslov: Šolski center Celje, Višješolska prijavna služba, Pot na Lavo 22, 3000 Celje ali ga pošljete skeniranega na prijava.vps@sc-celje.si.
Več o postopku prve in druge prijave najdete v dokumentu.
Predmetnik – Živilstvo in prehrana
Povezava do predmetnika.
Študenti pridobijo naziv Inženir/ka živilstva in prehrane, ko opravijo:
- vse obvezne predmete (označeni z O),
- izbirni modul TEHNOLOGIJE V ŽIVILSTVU (predmeti označeni z O),
- izbirni predmet VINARSTVO ( označen z O),
- diplomsko delo.
Vse te obveznosti so v skupnem obsegu 120 KT ( kreditnih točk).