Prebudili smo se v sončno jutro in se odpravili na predzadnji zajtrk. Nato nas je šofer odpeljal na prakso, ki se je začela ob 7. uri v Sudhausu. Tam so dekleta lupila sladki krompir, korenje in kuhano rdečo peso. Pomile in spolirale so posodo ter jo pospravile. Prav tako so morale narezati kruh, ga posuti s parmezanom in speči. Lara in Nina sta napolnili 410 lončkov z brusnično marmelado ter 30 lončkov z gorčico. Nika in Manja sta se ob pol devetih peš odpravili proti restavraciji, kjer sta olupili krompir, narezali limone, drobnjak in korenje za korenčkovo juho ter dve uri pekli palačinke na litoželezni ponvi.
Fantje so se zadnji dan prakse razdelili v dve ekipi. Trije dijaki so odšli na Grottenhof Hardt, kjer so v mesnici pripravljali meso za predelavo v klobase. Najprej so se preoblekli v bele halje, protivrezne predpasnike, protivrezne rokavice in bele škornje, nato pa so v mesnici ločevali maščobo od mesa. Po končanem delu so se preoblekli in se vrnili na Grottenhof.
Dva dijaka sta skupaj s profesorjem g. Videnškom odšla v mizarsko delavnico, kjer so spoznali postopke obdelave lesa. Izdelali so dve koriti za krmljenje drobnice in pripravili les za izdelavo stenskih obešalnikov.
Praksa je minila hitro, saj je bil to zadnji delovni dan. Po končanem delu so sproščeno preživeli popoldne, dokončali dnevnike in se zvečer odpravili na zadnjo večerjo v Avstriji pred odhodom domov.