Današnji dan smo začeli zgodaj – že ob 6. uri zjutraj smo imeli zajtrk. Dekleta so se lotile urejanje šolskih obveznosti, medtem ko so se fantje odpravili na praktično izobraževanje. Peš so se odpravili na šolo Grottenhof, od tam pa nadaljevali pot proti drugemu posestvu, kjer so najprej nahranili živali in spoznali njihove vsakodnevne potrebe ter oskrbo zanje.
Eden izmed pomembnejših delov njihove prakse je bil ogled postopka predelave mesa v klavnici. Seznanili so se s celotnim postopkom – od usmrtitve živali z električnim tokom, ki zagotavlja hitro in čim manj boleče omamljanje, do izkrvavitve in priprave kože. Spoznali so, da se ščetine odstranjujejo kombinirano – strojno in ročno, sledi še ožiganje, ki pomaga odstraniti preostale dlačice. Nato so opazovali odstranjevanje notranjih organov, razpolovitev trupa ter pripravo mesa za nadaljnjo predelavo.
Poleg tega so se seznanili s postopkom priprave slanice, ki se uporablja za konzerviranje in dimljenje mesa. Ogled postopkov jim je omogočil vpogled v pomen pravilne priprave mesa in spoštovanje vseh higienskih standardov v mesnopredelovalni industriji.
‼Fantje so imeli kosilo na Grottenhofu, medtem ko smo se dekleta odpravila v mesto, kjer smo uživale v kosilu v Burger Factory. Po kosilu smo se vsi vrnili v St. Martin, kjer smo popoldne preživeli ob urejanju dnevnikov in šolskih obveznosti.📑
Še en zanimiv in poučen dan je za nami!