Tretji petek v novembru je v Sloveniji razglašen za Dan slovenske hrane, v okviru katerega poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Dijaki in zaposleni Šolskega centra Šentjur smo ta dan obeležili s posebnim dogodkom, ki mu je sledil tradicionalni slovenski zajtrk za vse dijake.

V sklopu dogodka so nas obiskali: naša bivša dijaka, ki sta se izobraževala v programu pek – Gabrijel in Maja, predstavnica Zelene Doline-Mlekarne Celeia gospa Milena Hrustelj, naš šolski čebelarski mojster gospod Andrej Jernej, naš bivši dijak in znan Šentjurski mlekar gospod Primož Pevec ter predstavnica sadjarske kmetije Letina z Goričkega gospa Doris Letina.

Govorili smo o pomenu pravilne in zdrave prehrane, zajtrk pa je bil sestavljen iz živil iz lokalnega okolja in živil, ki smo jih večinoma pridelali in predelali na šoli.

Naj pri vas na mizi ne manjka kruh , maslo, mleko , med in jabolka , saj obeležujemo dan slovenske hrane, katerega glavni cilj je podpora in izraz spoštovanja do njihovega nemalokrat trdega dela slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane.

V nadaljevanju smo preživeli dan po različnih delavnicah na temo Dneva zdrave šole in v sodelovanju s Centerom za krepitev zdravja ZD Šentjur.