ERASMUS+, Južna Tirolska 5. dan

Danes smo se že po rutini vstali in odšli na zajtrk. Po zajtrku ob 9.00 smo se odpravili na jezero Lago Di Caldaro, kjer smo se najprej sprehodili ob jezeru in nato spili kavo. Ko smo se vrnili nazaj, smo imeli pred kosilom še nekaj prostega časa, ki smo ga namenili urejanju dnevnikov.Po kosilu nas je ob 14.00 čakala predstavitev in ogled vinogradov.Gospa Barbara nam je temeljito razložila pomen globalnega segrevanja in kako vpliva na vinogradništvo. Povedala nam je, da pridelajo 63 % belega vina in 37 % rdečega vina.Nato nas je zaposleni na inštitutu odpeljal do vinograda, kjer nam je povedal, kako grozdje zaščitijo pred točo, kako trto obrezujejo in kdaj in kako grozdje obirajo. Po zaključku smo ob 16.30 odšli v Bolzano in za večerjo na pico.Pridružila se nam je tudi ekipa iz naše šole, ki je obiskala vodstvo gostujoče šole in inštituta – razredničarka, koordinatorica Erasmus+ projekta in ravnateljica srednje šole.”
Za vas zapisala: Veronika Cijan.