ERASMUS+, Južna Tirolska-2. dan
Danes smo se odpravili v raziskovalni center za kmetijstvo, kemijo in kakovost živil.Tam nam je Melanie M. Pagano najprej razkazala vse laboratorije in pripomočke, ki jih uporabljajo. Nato pa nam je podrobneje opisala postopek analize tal,od tega kako zberemo vzorece, kako preverimo pH, dušik, kako vzorec osušimo in kako napišemo končne izvide. Sledil je praktični del dneva. Dijaki smo si morali nadeti rokavice in si poslati pravilne številke vzorcev. Na tehtnici, ki je bila povezana s računalnikom smo najprej stehtali posodico, na kateri je bila številka, ki smo jo zapisali na list papirja, kjer je bila številka prvega vzorca. Vrečko s to številko smo odprli in v njej je bil vzorec krme za drobnico.Vzorec smo stehtali na 2.50-2.53 g in podatke je tehtnica vpisala v računalnik.Nato smo pa smo do miligrama natančno iztehtali 5 g zemlje, ki smo jo nato presuli v eprovete. Dan smo končali z večerjo in druženjem v skupnem prostoru.
Za vas zapisala: Veronika Cijan